Advent 2012

16.12.2012 18:25

Prosinec se oděl do bílého hávu, sníh přikryl vše, co jsme nestihli uklidit a snad přežije i tradiční předvánoční oblevu. Stůl už zdobí krásný sdventní věnec s tradiční červenou, živý stromeček v síni čeká, až jej ozdobíme.

Dole v Poniklé jsou v sobotu adventní slavnosti, živý betlém, loutková představení pro děti, vystoupení školáků a také výstava patchworku místních šikulek. V 1. patře školy si rozložili krámky prodejci, nejvíce na odbyt jdou vánoční věci. I školáci se snažili a nabízejí svícínky, originální ozdobičky, přáníčka, ale také šály a další věci, které děti připravily. Rybičky z ratanu budou to pravé pro náš stromeček, ještě že jsem  mezi prvními kupujícími a mám tak na výběr.

Venku pak polní kuchyně nabízí poctivý guláš, sejkory, ale i něco na zahřátí. Však taky mrzne jako když praští. No je asi -10°C, to už jsme zažili horší zimy.

V neděli ráno je opět krásný den, vysvitlo sluníčko, i když proti sobotě se přemlouvalo trochu déle. Na loukách ještě trochu vykukují krtiny, tak je jistější si vyjít pěšky. I obyčejná česnečka pak úplně jinak chutná.